Cinekid

Cinekid festival is eigenlijk bedoeld voor kinderen maar het wordt een steeds hipper festival. Niet alleen de locatie is hip (de Westergasfabriek) ook het publiek wordt steeds hipper. Zo waren er menig mode-meisjes te spotten met kleding die zomaar festival outfits hadden kunnen zijn. Elk jaar in de herfstvakantie is het weer zover, het barst er van de korte films, documentaires, animaties, series, interactieve projecten en worshops. Deze keer was het echter extra speciaal: Cinekid bestaat al 30 jaar. Wat was er afgelopen Cinekid festival allemaal te zien, en wat heb je gemist? Wij zetten het voor je op een rijtje!

 

Vrijdag 21 oktober werden in het Westergastheater de Cinekid juryprijzen en de Cinekid publieksprijzen van dit jaar uitgereikt, in de categorie├źn nieuwe media, film en televisie.

 

 • Beste Kinderfilm: Blanka
  Dit is een dramafilm van de Japanse regisseur Kohki Hasei en werd door de internationale jury uitgeroepen tot Beste Kinderfilm.
 • Beste Nederlandse Familiefilm: Meester Kikker
  Deze film is gemaakt door Anna van der Heide en ontving de Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Familiefilm.
 • Beste Nederlandse Televisieproductie: Snapje
  De Cinekid Gouden Kinderkast voor Beste Nederlandse Televisieproductie werd gewonnen door Mascha Halberstad en Anneke Dorsman voor hun gezamenlijke productie Snapje van de NTR.
 • Beste nieuwe media productie: Dash & Dot
  Tot Beste nieuwe media productie werden de met apps te programmeren robots Dash & Dot uitgeroepen door de jury. Deze zijn ontwikkeld door Make Wonder, een Amerikaans bedrijf, en zijn naar Nederland gebracht door Tools for Talents.

 

Voor het eerst werd er dit jaar een Talent of the Year gekozen. Cinekid vindt het namelijk belangrijk dat jong talent wordt gezien. Annegien Schilling is afgelopen Cinekid uitgeroepen tot Talent of the Year. Ze is als Instagram-ster bekend onder de naam fetching_tigerss. Ze is pas 16 jaar oud en heeft meer dan 740.000 volgers!

Wat vind jij van deze nieuwe titel? Heeft dat nog wel ├ęcht met Cinekid te maken?

Leave a Reply

Your email address will not be published.