De beste Nederlandse films uit 2015 – 2016

Met alle Engelstalige kaskrakers die we in de bioscoop kunnen zien, zouden we haast vergeten dat er ook nog steengoede Nederlandse films gelanceerd worden die zeker het bekijken waard zijn. Nederlandse films zijn er in alle maten en soorten en voor iedere leeftijdscategorie. We geven je dan ook graag een overzicht van de beste films uit 2015 – 2016

Michiel-de-ruyterMichiel de Ruyter

Nederlandser kan het haast niet, een film over Michiel de Ruyter kan bijna niet anders dan in Nederland gemaakt zijn. De prent uit 2015 is van de hand van Roel Peiné. Of je nu wel of niet van de Nederlandse geschiedenis houdt, buiten deze film kun je gewoon niet buiten. Deze moet je gewoon gezien hebben. In de 17de eeuw beleefde ons land zijn Gouden Eeuw. Na de dood van Maarten Tromp wordt deze opgevolgd door Michiel de Ruyter. Het verhaal kennen we allemaal wel en de film moeten we gewoon gezien hebben. Frank Lammers, Sanne Langelaar, Barry Atsma, Egbert Jan Weeber, Derek de Lint, Hajo Bruins, Charles Dance, Rutger Hauer, Lieke van Lexmond, Roeland Fernhout en Tygo Gernandt maakten hier een onvergetelijke avonturenfilm van.

ventouxVentoux

De Ventoux ligt in Frankrijk, dat weten we allemaal. Toch is er geen berg Nederlandser van de Mont Ventoux. Daarom is het ook geen wonder dat Nicole van Kilsdonk er een film over maakte. Vier mannen beklommen 30 jaar geleden de Ventoux en willen dat nog een keertje overdoen, met de nodige bloed, zweet en tranen, maar ook de nodige hilariteit tot gevolg. In deze film spelen mee: Wilfried de Jong , Maruschka Detmers en Abbey Hoes.

de-reunieDe Réunie

Deze psychologische thriller werd gedraaid naar een boek van Simone van der Vlugt. Wie het boek gelezen heeft, kent het verhaal. Sabine komt terug op het werk na te hebben thuisgezeten met een burn-out. Daar voelt ze zich niet meer thuis, tot ze Olaf ontmoet waarmee ze vroeger op school zat. Hij brengt dingen in haar naar boven waarvan ze niet meer vermoed had dat ze nog ooit terug zouden kunnen komen. Een spannende film met Thekla Reuten en Daan Schuurmans.

woezel-en-pipWoezel en Pip

In 2016 komt Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos uit op 20 januari. Dit belooft een echte leuke kinderfilm vol avontuur te worden. Woezel en Pip moeten een verjaardagscadeau verstoppen. De tekeningen zien er alvast mooi uit. De stemmen worden ingesproken door Rijk Aardse, Manaycha Draaibas, Johnny de Mol, Willeke Alberti en Edwin Rutten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.