De beste series uit 2015-2016

Het lijkt wel of er nog nooit zoveel series gemaakt werden als nu. Netflix en HBO steken elkaar werkelijk naar de kroon om ons werkelijk het allerbeste te kunnen bieden. Dit vraagt gewoon om een overzicht.

Scandinavische series

the-killingDe laatste jaren konden we er maar niet genoeg van krijgen en het leek ook alsof er echt geen eind aan kwam. Het begon met Borgen, The Killing en The Bridge en in 2015 ging het verder met een derde seizoen The Bridge, een tweede seizoen van The Legacy en de nieuwe Noorse serie Acquitted. Voor wie ze nog niet gezien heeft: dit zijn echt aanraders voor liefhebbers van slow television!

Series voor Nerds

Wie in 2014 al kennis maakte met Silicon Valley kon daar verder van genieten dankzij de tweede jaargang in 2015. Pure humor voor echte nerds, dat Silicon Valley. Verder werden we in 2015 vergast op de gloednieuwe Amerikaanse serie Mr Robot over de hacker Elliot die zich aansluit bij het collectief Fsociety. Hierdoor komt hij in de situatie terecht waarbij hem gevraagd wordt het bedrijf te vernietigen dat hij overdag dient te bewaken.
Lees: Pilot van Mr Robot gedurfd en gelaagd

Paranormaal

OutcastWie houdt van paranormale thema’s moet in 2016 zeker de serie Outcast gezien hebben. In deze serie maken we kennis met een jongeman die al zijn hele leven lang geplaagd wordt door paranormale fenomenen waardoor hij werkelijk als bezeten is. Deze serie belooft want ze is van dezelfde makers als The Walking Dead!

Superhelden

Jessica Jones maakt een grote kans om de nieuwe superheldin van 2016 te worden. Ze probeert haar leven een nieuwe wending te geven door privédetective te worden. Dit klinkt een beetje als de vrouwelijke versie van Superman, maar het kan niettemin interessant worden.

Science Fiction

house_of_cardsWestworld is een serie die omwille van de naam een beetje aan House of Cards of Westwing doet denken. Dit is wel degelijk een science fiction serie die geïnspireerd werd door een film uit 1973 over een futuristisch pretpark dat door kunstmatige levensvormen bewoond wordt. Deze serie werd gemaakt door James Nolan die we kennen van Person of Interest.

Misdaad

Misdaad doet het altijd goed. Sneaky Pete is een serie waarvan de pilootaflevering in 2015 werd uitgezonden. Het hoofdpersonage Marius verlaat de gevangenis, maar neemt de identiteit aan van Pete die samen met hem in de cel zat. Deze serie belooft alvast veel goeds, want ze is van dezelfde makers als de klassieker House M.D.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.