Hartenstrijd (2016)

In het genre van romantische komedie blijft Verliefd op Ibiza natuurlijk een van de favorieten van Nederlandse ‘romkom’ liefhebbers. Op de premiere zijn dan ook menig mensen afgekomen, allemaal in een kleurrijke outfit waardoor Pathe Tuschinski zich waande in de Ibiza-sfeer. Veel van de outfits waren samengesteld uit deze kledingstukken. Verliefd op Ibiza is gemaakt door Johan Nijenhuis (regisseur) en Klaas de Jong (producent). Het grote succes wat zij hebben bereikt zorgde ervoor dat er een run is op reizen naar Ibiza. Het aantal boekingen was om precies te zijn toegenomen met 25%. Veel mensen pakten hun koffer vol met luchtige en zomerse ibiza kleding die perfect passen bij het eiland.

hartenstrijdp1

Al snel werd Verliefd op Ibiza achterna gezeten door andere Nederlandse romantische komedies en kon de geliefde film vrezen om verstoten te worden als favoriet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de filmreeks van Gooise Vrouwen, Toscaanse bruiloft en Rokjesdag.

Een nieuwe Nederlandse romantische komedie waar veel commotie en promotie over is is Hartenstrijd. De makers van de hitfilm Hartenstraat hadden een groot succes geboekt en zijn van plan dit nog een keer te doen. Hartenstraat besloeg de liefdesperikelen van bewoners van de 9 straatjes van Amsterdam, Hartenstrijd beslaat de liefdesperikelen van bewoners van de Pijp. Hartenstrijd, gemaakt door Janice Pierre (regie) en Nienke Römer (scenario), is nu in de volle maak.
Het plot van deze film is dat de motoragente Tina, gespeeld door Jennifer Hoffman, voor de zoveelste keer wordt bedrogen. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen. Ze neemt zichzelf voor om zich niet meer te binden aan een man en gaat vanaf nu alleen laten voor de seks. Wat betreft emotionele steun kan ze gelukkig altijd terecht bij haar beste vriendin Fleurtje, een kleuterjuf met een eigen wijze.
Tegelijkertijd is er de kroegbaas, Sven, in het spel. Hij sluit een weddenschap met zijn beste vriend Dennis om te bewijzen dat hij wél emotioneel kan laten met een vrouw, zelfs zonder met haar het bed te delen.
Dan is er de ontmoeting tussen Tina en Sven, beslist niet elkaars type maar wel het perfecte experiment.

Hartenstrijd moet eind oktober in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.