Leukste films om met je kind(eren) naar toe te gaan

In het vorige artikel hadden we het over Cinekid, het filmfestival gericht op kinderen. Dit artikel zullen we wederom wijden aan onze jongste generatie. Want we herkennen het volgende moment vast wel… Je kinderen willen graag naar de film, met jou of zelf met vriendjes en vriendinnetjes. Welke film is geschikt? Het is natuurlijk niet alsof je kinderen nog baby’s zijn die in pampers rondrennen, maar alsnog: het is belangrijk dat je op ze let. Er wordt namelijk veel laten zien in een film, waar je geen controle over hebt. We weten ook allemaal dat een film aardig wat invloed uit kan oefenen. Daarom zullen we je in dit artikel tips geven!

Algemene tips

Bekijk altijd goed de trailer van de film waar ze van plan zijn naar toe te gaan. Indien je hier geen goed gevoel over hebt, durf dan ook te zeggen dat ze een andere uit moeten zoeken. Als ze naar de bioscoop gaan (in plaats van thuis een film kijken), zorg dan dat ze niet al te veel ongezonde dingen eten. Ook is het (misschien vanzelfsprekend) dat ze worden gebracht en gehaald, voor het openbaar vervoer zijn ze vaak nog te jong.

Filmtips van nu

De filmtips die we je kunnen geven van de films die nu draaien en/of net uit zijn, zijn:

 • SING
  Deze animatie en komedie film is voor kinderen van 6 jaar en ouder. Het gaat over een talentenjacht in een stad waar alleen maar dieren wonen.
 • Masha en de Beer
  Deze animatiefilm is een leuke kinderfilm voor alle leeftijden!
 • Vaiana
  Deze Disney animatiefilm gaat over een avontuurlijke tiener die de oceaan over reist met behulp van de halfgod Maui (6 jaar en ouder).
 • Mees Kees Langs de Lijn
  In deze nieuwe film van Mees Kees, geschikt voor alle leeftijden, doet de school van Meester Kees mee aan een groot toekomstproject.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.