De beste romantische komedies voor Valentijnsdag

Nog een paar weken en Valentijnsdag komt eraan. Het is nog winter en wat is er dan beter om het lekker warm van te krijgen dan een romantische komedie? We zetten er alvast een paar voor jou op een rij:

aloha-movieAloha

Dit is een romantische komedie uit 2015. Zoals de titel doet vermoeden, speelt deze film zich af in de zonnige omgeving van Hawaii. Maar niets is wat het lijkt want ook de Amerikaanse Luchtmacht bepaalt voor een groot deel de sfeer in deze film. Dit is dus een film zowel voor hem als voor haar. Bradley Cooper, Rachel McAdams, Emma Stone, Bill Murray en Alec Baldwin spelen mee in deze film. De regisseur is Cameron Crowe die we kennen van Jerry Maguire. Dit is een vrolijke film met een topcast! De juiste keuze voor Valentijnsdag!

Testament-of-Youth-2015-movie-posterTestament of Youth

Deze romantische komedie uit 2015 speelt zich af tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. In deze film herken je Kit Harington (John Snow) uit Game of Throne en Alicia Vikander. Deze romantische prent gaat over het leven van de gelauwerde Britse schrijfster Vera Britain die opgroeide tijdens deze tumultueuze tijd en toen haar eerste liefde beleefde. Dit was een topper in Groot-Brittannië en Ierland en je mag deze zeker niet missen.

madamebovaryMadame Bovary

Dit meesterwerk van de 19de –eeuwse schrijver Gustave Flaubert zal altijd een klassieker blijven. Het is dan ook geen wonder dat er in 2015 opnieuw een film over gemaakt werd. Dankzij de listen van haar vrienden kan een jong meisje aan haar vervelende leventje op het platteland ontsnappen. In de film komen een aantal tegenstellingen aan bod die je geen moment zullen vervelen: eenzaamheid, passie, hartstocht, een affaire, emotionele verleidingen en nog zoveel meer. Deze film is bij momenten zowel vrolijk als triest. Ook wanneer je niet van dit tijdperk houdt, zal deze film je kunnen boeien op Valentijnsdag!

Tulip Fever

Dit is een romantische komedie die wat weg heeft van een kostuumdrama. Hij speelt zich dan ook af in de 17de eeuw toen Europa werkelijk in de ban was van de tulpen. Tulip Fever is trouwens een boek van Deborah Moggach. Het gaat over een jonge kunstenaar die verliefd wordt op een getrouwde vrouw terwijl hij haar portret schildert. Hier vind je romantiek ten top. De belangrijkste rollen worden gespeeld door Alicia Vikander, Cara Delevingne en Jack O’Connell. Verder vinden we Judi Dench, Christoph Waltz, Dane DeHaan en Joanna Scalan terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published.