Trends die uit films voortkomen

Welke film heeft je dermate beïnvloed dat hij je leven veranderde? In de tijd van Marilyn Monroe en Elisabeth Taylor gingen jonge vrouwen zich kleden zoals hun idolen. Films worden vaak geïnspireerd door wat er zich afspeelt in de maatschappij, maar tegelijk wordt de maatschappij ook geïnspireerd door wat er zich afspeelt in films. Het is dus tijd om hier eens wat aandacht aan te besteden. Soms lijkt het wel heel erg lang geleden dat er nog eens een trend ontsproot uit een film, maar niets is minder waar.

Vetkuiven uit Grease

grease-vetkuifVoor vele jongeren uit de jaren ’70 was dit een inspirerende film. De jaren ’50 waren toen meteen terug in en dat was meteen ook te zien aan de kleding die toen op de MAVO en HAVO gedragen werd. Natuurlijk gingen de jongens naar de kapper om ook zo’n vetkuif te halen en droegen de meisjes hun haar weer in een paardenstaartje. Net zoals in Grease.

Disco uit Saturday Night Fever

saterday-night-feverIn de jaren ’70 was dit de andere film waar we met zijn allen maar niet genoeg konden van krijgen. De discomuziek kende zijn hoogtedagen en dat hadden we vooral te danken aan deze film. Saturday Night Fever gaf het goede voorbeeld en we kochten dan ook de platen van de Bee Gees.

Avatar en de 3D Film

3d-filmToen de film Avatar uitkwam, waren er mensen die er werkelijk niet over konden zwijgen: de mooie 3D-effecten. We geven het toe, de effecten waren ook even mooi als ze werden voorgesteld. Het was net of je middenin de film zat. Toch kwamen die brilletjes bekend voor. In ieder geval, de trend was gezet. Nu zien we steeds meer 3D in de bioscoop en op TV. En dat begon dus wel degelijk bij Avatar.

The Minions

minionsZe zijn tegenwoordig overal: de kleine gele mannetjes, al dan niet met een leuke levenswijsheid erbij. Je ziet ze momenteel zo dikwijls dat je bijna zou vergeten dat ze uit een film komen. De Minions zijn blijvers, dat is duidelijk. Ze zijn razend populair en de merchandising vliegt dan ook de deur uit. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een Minions product van.

Image/ Black

Image en Black zijn de twee bekendste films van de Belg Adil El Arbi. Beide films waren zeer populair bij onze zuiderburen en hadden een belangrijk en niet te onderschatten neveneffect. Adil El Arbi, een van de twee regisseurs van de beide films komt regelmatig op TV, al dan niet in verband met een van beide films. Ook wanneer hij niet op TV is om de films te promoten, doet hij het toch. De trend is hierbij gezet!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.