De beste filmmuziek

Als je een film kijkt let je vaak niet op de muziek die erin wordt afgespeeld. Toch speelt muziek een hele belangrijke rol tijdens de film, het bepaald namelijk precies de stemming in een film. Er zijn verschillende soorten muziek die je terug kan horen in films. Zo zijn er veel films waar gebruik gemaakt wordt van klassieke muziek. Maar er zijn natuurlijk ook moderne films waar gebruik wordt gemaakt van de modernere plaatjes, de liedjes die je terugvindt op een hitzone cd. In dit artikel gaan we in op een aantal bekende voorbeelden die je na het lezen ongetwijfeld bekend voorkomen.

Neem nu de film Intouchables, een schitterende film die in 2011 op het doek verscheen. Deze film speelt zich af in Frankrijk. Een man heeft een spierziekte en dient verzorgt te worden. Uiteindelijk krijgt een eigenwijze verpleger. Tussen deze twee mannen ontstaat een goede vriendschap. In de film is gebruik gemaakt van de muziek van Ludovico Einaudi. Deze componist breekt definitief door na de lancering van de film. Door de muziek worden alle momenten in de film enorm versterkt. Het betreft een Franse film die was gemaakt voor een kleine markt. De film breekt uiteindelijk wereldwijd door en vestigt diverse records. Ook in Nederland wordt de film goed ontvangen en enorm goed bezocht.

Uiteindelijk zijn er natuurlijk ook andere voorbeelden te noemen waar muziek een belangrijke rol in ene film speelt. Denk nu eens aan de James Bond reeksen. Bij elke film wordt er een nieuwe titelsong geschreven. Dit wordt bijna altijd gedaan door de grootste artiesten van dat moment. Hieronder een aantal voorbeelden om even het geheugen op te frissen;

Shirley Bassey – Goldfinger
Tina Turner – GoldenEye
Adele – Skyfall
Paul McCartney & Wings – Live and Let Die

Leave a Reply

Your email address will not be published.