De komst van Netflix

We keken er met zijn allen naar uit, naar de komst van Netflix. Voor velen is het wellicht een verademing en een mogelijkheid om films en series te bekijken wanneer we dat zelf willen en zonder reclame. De bekende streamingdienst is nu al beschikbaar in 159 landen over de hele wereld en de vraag is dus niet langer of Netflix eraan zit te komen, maar eerder wat de komst van Netflix voor ons allen betekent.

Waarom lid worden van Netflix?

Netflix biedt je de mogelijkheid om films en series te streamen op je televisie, PC of tablet. Daarvoor betaal je wanneer je nu lid zou worden in Nederland € 7,99 voor een basic abonnement, € 9,99 voor een stanetflixndaardlicentie en € 11,99 voor een premiumlicentie. Bestaande leden genieten wel het voordeel dat ze gedurende 1 jaar nog aan de oude prijzen lid kunnen blijven. De prijsverhoging van € 1 voor standaard en premium diensten gaat voor hen maar een jaar later in. Toch is het nog altijd een aanrader om lid te worden of te blijven van Netflix. Netflix geeft de kijker een gevoel van vrijheid. Je kunt naar wat je maar wilt kijken en wanneer je maar wilt. Wanneer je een aflevering van een serie op TV gemist hebt, of nog eens een film van vroeger wilt bekijken, dan is dat nu geen probleem meer. De kans is immers groot dat je wat je wilt zien, op Netflix kunt bekijken.

Series worden exclusief uitgebracht voor Netflix

orange-is-the-new-blackMaar er is meer. Netflix verdeelt niet alleen series en films die al gemaakt werden om ze dan nadien in hoogwaardige HD kwaliteit op je scherm te toveren. Netflix produceert zelf ook series en films zoals Orange is the New Black en House of Cards. Sommige van die series zijn later dan wel op TV te bekijken, maar als Netflix abonnee krijg je het voorrecht om ze eerst te mogen kijken of om naar een serie of een film te kijken die niet-abonnees niet te zien krijgen. Net die exclusiviteit maakt het Amerikaanse bedrijf zo aantrekkelijk. Maar niet alles is zo mooi als het blinkt.

Geografische beperkingen

LilyhammerEr is wel een addertje onder het gras. Sommige series die toch een bepaalde populariteit genieten zoals de Noorse komedieserie Lilyhammer met de onnavolgbare Steve Van Zandt in de hoofdrol. Deze notabene Europese serie werd na uitzending in enkele Europese landen op Netflix geplaatst omdat ze succesvol was. Jammer genoeg gebeurde dit enkel in de Verenigde Staten en niet in Europa, zodat fans in enkele Europese landen langer op hun honger hoeven te zitten om het langverwachte vervolg te kunnen zien. Dit is een jammerlijk gegeven, maar desalniettemin bezorgt Netflix miljoenen abonnees tonnen kijkplezier voor een schappelijke prijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.